Cum masuram

Cum masurati ca sa aflati marimea dumneavoastra?

Ca sa stiti cu siguranta care este marimea mainii dumneavoastra trebuie sa masurati palma de jur imprejur cu ajutorul unui metru de croitorie dupa cum va este prezentat in imagine. Este important sa stiti ca e preferabil sa se masoare palma mainii dominante, palma dreapta daca sunteti dreptaci sau palma stanga daca sunteti stangaci.

Manusi dama Manusi Barbati
nr. cm nr. cm
6 ½ 17 8 20
7 18 8 ½ 22
7 ½ 19 9 24
8 20 9 ½ 26
    10 28

O foarte mare atentie trebuie sa dati atunci cand va comandati o manusa de piele, masurii pe care o aveti la palma. Spre exemplu daca in urma masurarii palmei de jur imprejur rezulta dimensiunea de fix 24cm dar sunteti o persoana care prefera ca manusa sa fie mai lejera atunci e preferabil sa va alegeti marimea nr.9 ½ , adica un numar mai mare. Daca doriti ca manusa sa fie mai fixa pe palma alegeti marimea nr.9 conform masuratorii.

Nicodata sa nu comandati o marime mai mica decat in urma masuratorilor palmei dumneavoastra aveti o masura in centimetri situati intre doua marimi. De exemplu daca in urma masuratorii rezulta circumferinta palmei dominante de 25cm atunci marimea dumneavoastra este 9 ½ si nicidecum 9.

Marimile pe care le folosim sunt:

Dame:    6 ½, 7, 7 ½ , 8

Barbati: 8, 8 ½, 9, 9 ½, 10
Cum masuram